بروز برخی مشکلات و به دنبال آن از بین رفتن فهرست مخاطبین دستگاه تلفن همراه بهنوعی در قالب آزاردهندهترین موارد موجود طبقهبندی میگردد، بهخصوص اگر فرد آسیب دیده نسخه پشتیبانی از شماره تلفنهای خود را نیز ذخیره نکرده باشد؛ بر همین اساس بسیاری از کمپانیهای مطرح فعال در زمینه طراحی و توسعه دستگاههای تلفن همراه هوشمند پیوسته به دنبال فراهم آوردن رویه و روشهای جهت اتوماسیون سازی این مهم برای مصرفکنندگان خود میباشند تا گستره آسیبهای وارده را به حداقل ممکن رسانده و زمینه سهولت در استفاده از دستگاه را با شدت بیشتری مهیا گردانند.
تهیه نسخه پشتیبانی از فهرست مخاطبان دستگاه تلفن همراه با استفاده از راهحلهای بسیاری قابل انجام میباشد که استفاده از نرمافزارهای بکآپ از جمله سادهترین روشهای موجود به شمار میرود، اما از آنجایی که برخی با نصب اپلیکیشنهای متعدد جهت تدارک هر عملی بر روی دستگاه خود میانه خوبی نداشته و پیوسته به دنبال به حداقل رسانی این مهم میباشند، دستورالعمل نوشته فعلی بر پایه استفاده از ابزارهای داخلی سیستمعامل و نرمافزار اول شخص Contacts موجود بر روی نسخه اصلی آندروید گردآوری شده است.
از آنجایی که پرداختن به دستورالعمل نحوه تهیه نسخه پشتیبان توسط ابزار مخاطبین تمامی نسخههای سفارشیسازی شده سیستمعامل آندروید بسیار مشکل بوده و از حوصله تنها یک نوشته خارج است، لذا دستورالعمل مطلب فعلی بر پایه استفاده از اپلیکیشن اول شخص Contacts کمپانی گوگل تدوین شده است.
برای این منظور ابتدا به فروشگاه پلی استور مراجعه و سپس اپلیکیشن Contacts را بر روی دستگاه تلفن همراه خود نصب کنید (دارندگان محصولات گوگل نظیر Pixel و … از نصب برنامه فوق بینیاز میباشند، زیرا این مهم بهصورت پیشفرض بر روی دستگاه آنها موجود است).
پس از اتمام موفقیتآمیز روند نصب اپلیکیشن آن را اجرا نمایید؛ مشاهده میکنید که فهرست مخاطبین ذخیره شده به نمایش در میآید (در صورت عدم مشاهده لیست، ابتدا بخش منوی نرمافزار را گشوده و سپس با کلیک نمودن بر روی علامت فلش، گزینه Device (و یا حساب کاربری دربردارنده فهرست مخاطبین) را انتخاب نمایید).
پس از مشاهده فهرست مخاطبین و اطمینان از وجود تمامی شمارههای ورودی، مجدداً به بخش منو وارد و سپس بر روی گزینه Settings کلیک نمایید؛ مشاهده میکنید که صفحه حاوی تنظیمات نرمافزار نمایان میگردد.
اکنون کافی است تا بهمنظور تهیه نسخه پشتیبان از فهرست مخاطبین، صفحه را اندکی به سمت پایین هدایت و سپس بر روی گزینه Export کلیک نمایید.
حال در پنجره جدید نمایان شده، حساب و یا حسابهای کاربری مدنظر خود را انتخاب و سپس بر روی گزینه Export to .VCF File کلیک نمایید. انتخاب نشانیهای ایمیل به ارسال فایل پشتیبان به سرویسهای کمپانی گوگل و تدارک آن بر بستر خدمات ابری (کلود) منتهی میگردد که این مهم خود در زمینه اطمینان خاطر از امنیت نسخه پشتیبان تأثیرات بسیاری را به خود اختصاص میدهد، اما در صورتی که قصد دارید تا فایل بکآپ بهصورت محلی در حافظه دستگاه تلفن همراه ذخیرهسازی شود، کافی است تا گزینه Device را انتخاب و سپس موقعیت و عنوان جدیدی را منتسب کنید (این مهم را مدنظر داشته باشید که در هنگام درج نام جدید، از تغییر پسوند ضمیمه فایل (VCF.) خودداری به عمل آورید). ذکر این نکته نیز ضروری است که در صورت استفاده از بستر سرویس ابری، دسترسی مجدد به فایل پشتیبان منوط به استفاده از همان حساب کاربری در آینده میباشد.
اکنون با انتخاب هرکدام از گزینههای موجود، فایل پشتیبان در سریعترین زمان ممکن تهیه و در موقعیت تعیین شده ذخیرهسازی میگردد (سرعت این مهم با توجه به تعداد ورودیهای فهرست مخاطبین متفاوت میباشد).
دستورالعمل گردآوری شده تا بهاکنون نحوه چگونگی تهیه فایل پشتیبان و ذخیرهسازی آن در موقعیت مناسبی را تحت پوشش در آورده است، اما در هنگام بروز حادثه چگونه میتوان مجدداً به فهرست مخاطبین دسترسی پیدا کرد؟ در پاسخ باید گفت از آنجایی که نرمافزار فوق به تهیه فایل پشتیبان مربوطه با استفاده از پسوند ضمیمه VCF. مبادرت میورزد، لذا استفاده از طیف وسیعی از اپلیکیشنهای گوناگون جهت بازگردانی مجدد آن در آینده میسر میباشد، اما با این وجود ادامه نوشته را با استفاده از ابزار داخلی برنامه Contacts به اتمام میرسانیم.
برای این منظور کافی است تا پس از اجرای برنامه، مجدداً بخش منو را گشوده و سپس به گزینه Settings مراجعه کنید.
حال بر روی گزینه Import کلیک کرده و پس از مراجعه به موقعیت مناسب، فایل پشتیبان حاوی فهرست مخاطبین را انتخاب نمایید؛ مشاهده میکنید که لیست ورودی مجدداً بازگشته و در صفحه اصلی نرمافزار مورد دسترس قرار میگیرد.
پیشنهاد میشود تا بهمنظور جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر و غیرقابل جبران، فایل پشتیبان فهرست مخاطبین را پس از تهیه در مکان دیگری (بهعنوان مثال رایانه شخصی) نیز ذخیرهسازی نمایید تا در صورت حذف سهوی منبع اصلی، امکان دسترسی دوباره به آن امکانپذیر باشد.
آموزش نحوه تهیه نسخه پشتیبان از فهرست مخاطبین تلفن همراه در سیستمعامل آندروید
دانلود آخرین ورژن برنامه