استفاده از نسخههای جدید و مدرن فناوری بلوتوث در زمینه دسترسی به قابلیتهای منحصر به فرد و ویژه نظیر افزایش سرعت انتقال داده، کاهش میزان مصرف انرژی و … تأثیرات بسیار فراوانی را به خود اختصاص میدهد، اما تحقق این مهم در صورتی امکانپذیر است که دستگاهی سازگار با آداپتور مربوطه ارتباط برقرار کند. جهت درک بهتر موضوع تلفن همراهی را تصور کنید که نسخه چهارم فناوری بلوتوث را تحت پشتیبانی خود قرار داده است؛ حال اتصال دستگاه فوق با وسیله دیگری که نسخه پنجم تکنولوژی مذکور را در بطن خود جای داده است به هیچ عنوان در اعطای دسترسی به ویژگیهای جدید نمیتواند مفید واقع شده و نسخه فناوری در قالب هر دو دستگاه باید یکسان باشد.
استفاده از فناوری بیسیم بلوتوث در رایانههای شخصی و لپتاپها امروزه از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار میباشد، زیرا بخش بسیار وسیعی از دستگاههای ورودی و خروجی اطلاعات نظیر ماوس، صفحهکلید، پرینتر و … بهگونهای از این مهم جهت برقراری ارتباط با دیگر همتایان خود بهره میجویند، بر همین اساس آگاهی از نسخه بلوتوث قابل پشتیبانی توسط رایانه شخصی و یا دستگاههای مبتنی بر سیستمعاملهای ویندوز و مکینتاش جهت تهیه و خرید سختافزارهای مناسب و بهره جستن از حداکثر پتانسیل نهفته در بطن فناوری عاملی مهم و حیاتی به شمار میرود، اما چگونه؟ با ما همراه باشید در قالب نوشتهای به بررسی این مهم بپردازیم.
آگاهی از نسخه بلوتوث قابل پشتیبانی توسط رایانه شخصی با عنایت به مشخصات سختافزاری آن بهراحتی امکانپذیر میباشد. خوشبختانه سیستمعاملهای محبوب ویندوز و مکینتاش با استفاده از ابزارهای داخلی خود قابلیت دسترسی به جزئیات مربوطه را در سطح قابل قبولی فراهم آورده و نیاز به نصب و بهکارگیری نرمافزارهای سوم شخص را با کاهش همراه ساختهاند.
بررسی نسخه بلوتوث از طریق سیستمعامل ویندوز
دسترسی به مشخصات سختافزاری رایانه شخصی و یا دستگاه لپتاپ در سیستمعامل ویندوز با استفاده از برنامه Device Manager بهراحتی امکانپذیر میباشد. برای این منظور کافی است تا در ابتدا کلیدهای ترکیبی Windows + R را فشرده و سپس در کادر کوچک جدید نمایان شده عبارت devmgmt.msc را تایپ نمایید؛ مشاهده که ابزار مدیریت دستگاههای متصله به رایانه نمایان میگردد.
اکنون دستهبندی Bluetooth را یافته و جزئیات آن را با استفاده از علامت فلش کوچک مجاور آن گسترش دهید.
حال کافی است تا آداپتور بلوتوث دستگاه را یافته و پنجره خواص آن را با دو مرتبه کلیک نمودن بر روی آن بگشایید.
جزئیات موجود در دستهبندی Bluetooth با توجه به تعداد سختافزارهای متصله به دستگاه متفاوت میباشد، اما ذکر این نکته ضروری است که عنوان آداپتور معمولاً عبارت “Enumerator” را در برچسب خود ندارد. علاوه بر آن عنوان اطلاق یافته به آداپتور بلوتوث با توجه به کمپانی سازنده متفاوت بوده و شناسایی آن باید توسط کاربر انجام پذیرد (بهعنوان مثال عنوان آداپتور در تصویر زیر عبارت ®Intel® Wireless Bluetooth میباشد).
اکنون پس از گشودن پنجره خواص آداپتور شبکه، به سربرگ Advanced مراجعه نمایید (در صورت عدم مشاهده سربرگ نامبرده، آداپتور شبکه اشتباه انتخاب شده است).
همانطور که مشاهده میکنید، نسخه پروتکل مدیریت ارتباط درج شده در سربرگ فعلی در آگاهی از ورژن سختافزار بلوتوث مستقیماً مورد استفاده قرار میگیرد، اما این مهم بهصورت صریح و واضح درج نشده و نیازمند تفسیر و ترجمه میباشد که جدول فوق دربردارنده اطلاعات لازمه در این خصوص است. ذکر این نکته نیز ضروری است که مقدار قابل مشاهده در پیرامون عبارت LMP با توجه رایانه شخصی و کمپانی سازنده ماژول بیسیم بلوتوث متفاوت بوده و از استاندارد ثابتی برخوردار نمیباشد، اما تک رقم درج شده در قبل و یا بعد از علامت نقطه یا 0x در بسیاری از مواقع نمایانگر نسخه مربوطه با توجه به محتویات جدول زیر است.
جهت درک بهتر موضوع همانطور که مشاهده میکنید، عبارت درج شده در پیرامون LMP مقدار 6.1280 را به خود اختصاص داده است. این بدان معنی است که پروتکل مدیریت ارتباط قابل پشتیبانی توسط رایانه فعلی از شماره نسخه 6 برخوردار بوده و لذا فناوری بلوتوث آن با توجه به اطلاعات جدول فوق توانایی بهره جستن از امکانات ورژنهای 4.0 و پیش از آن را دارا میباشد.
بررسی نسخه بلوتوث از طریق سیستمعامل مکینتاش
ابتدا بر روی آیکون اپل در گوشه سمت چپ بالای صفحه نمایشگر یک مرتبه کلیک کرده و سپس گزینه About This Mac را انتخاب نمایید.
حال در پنجره جدید نمایان شده بهمنظور مشاهده جزئیات سختافزاری دستگاه بر روی کلید System Report کلیک نمایید.
دستهبندی Hardware را از طریق پنل موجود در سمت چپ صفحه گشوده و سپس گزینه Bluetooth را انتخاب نمایید؛ مشاهده میکنید که جزئیات سختافزاری ماژول بیسیم بلوتوث نمایان میگردد.
اکنون کافی است تا مجدداً گزینه LMP Version را یافته و با توجه به اطلاعات گردآوری شده در جدول فوق به آگاهی از نسخه ماژول بلوتوث مبادرت ورزید. خوشبختانه سیستمعامل مکینتاش در این زمینه اطلاعات جامعتری را در اختیار کاربر قرار داده و در برخی از موارد نسخه بلوتوث را نیز مستقیماً در پیرامون گزینه فعلی به نمایش در میآورد.
در انتها ذکر این نکته نیز ضروری است که امکان ارتقاء نسخه فناوری سختافزار بلوتوث نصب شده در رایانه شخصی نیز بهراحتی امکانپذیر میباشد. برای این منظور کافی است تا دانگلهای ویژه فناوری بیسیم فوق را که از قابلیت اتصال به درگاههای یواسبی برخوردار میباشند خریداری کرده و سپس به برقراری ارتباط با آنها مبادرت ورزید، اما توجه به سیستمعامل قابل پشتیبانی توسط ماژول سختافزاری در هنگام تهیه امری لازم و ضروری به شمار میرود.
چگونه از نسخه فناوری بلوتوث رایانه در سیستمعاملهای ویندوز و مکینتاش اطلاع پیدا کنیم؟
دانلود آخرین ورژن برنامه