در نگاه نخست، اولین چیزی که نظر ما را جلب کرد، طراحی کاملا متفاومت و بسیار زیبای GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7 WIFI نسبت به نسل قبلی و حتی سری 300 اینتل گیگابایت است. مدت ها بود که مادربوردهای AMD تولید شده از سوی گیگابایت، دارای نماینده ی قدرتمندی نبودند. اما X470 AORUS GAMING 7 WIFI یکی از قدرتمندترین و به نظر ما یکی از بهترین مادربوردها برای میزبانی پردازنده های Ryzen 2000 به شمار می رود. سوئیچ های SB و Bios SW که در مادربوردهای سری 300 اینتل به کلی حذف شده بودند، در این نسل حضور پیدا کردند که جای خوشحالی دارد. رنگ بندی اصلی این محصول را رنگ های مشکی، سفید، خاکستری، طوسی، نقره ای همراه با خطوط زیبای نارنجی تشکیل می دهند. برای کاربرانی که به بحث خنک سازی اهمیت زیادی می دهند، سازنده ویژگی SMART FAN 5 را در نظر گرفته است. SMART FAN 5 طبق تعریف کمپانی گیگابایت به این معناست که این مادربورد از 8 هدر 4 پین فن و 5 هدر 2 پین سنسور دما برخوردار می باشد! برای هدرهای 2 پین سنسور دما نیز، 2 عدد از سنسورها همراه مادربورد عرضه می شود. نورپردازی RGB با همه گیر شدن، ابتدا از مادربوردهای رفرش X99 کمپانی گیگابایت شروع شد. این مادربورد در سایز ATX طراحی شده است، که به این ترتیب دارای ابعاد 305 میلیمتر در طول و 244 میلیمتر در عرض می باشد. X470 AORUS GAMING 7 WIFI در ابتدا با برچسب قیمت 300 دلار عرضه می شد که در حال حاضر به یک مادربورد بسیار خوب قیمت 230 دلاری تبدیل شده است!
گیگابایت برای پشت مادربورد، یک هیت سینک فلزی متوسط در نظر گرفته است تا به دفع المان های قراره گرفته ی بخش VRM در این قسمت بپردازد. روی این هیت سینک مشکی، شعار محصولات گیمینگ گیگابایت، TEAM UP. FIGHT ON به رنگ نارنجی هک شده است.
قسمت فوقانی مادربورد شامل دو هیت سینک آلومینیومی با طراحی کاملا جدید و کانال های متعدد برای خنک سازی ماسفت های مدار تنظیم کننده ولتاژ (VRM) پردازنده است که به وسیله یک لوله ی انتقال حرارت مسی به یکدیگر متصل شده و حرارت تولید شده ناشی از این المان های حیاتی را دفع می کنند. محافظ پلاستیکی برای پنل پشتی که نام AORUS روی آن درج شده است، شاید کارایی خاصی نداشته باشد اما باید قبول کرد در زیبایی مادربورد نقش بسزایی دارد. این قسمت حتی بخشی از نورپردازی زیبای RGB FUSION این محصول را تشکیل می دهد و در واقع یک بورد کوچک با تعدادی LED زیر آن نصب شده است. قسمتی از این محافظ طوری برس خورده که فلزی به نظر می رسد!
کمپانی گیگابایت برای خنک سازی چیپست X470، از هیت سینک متوسط آلومینیومی با طراحی بسیار زیبا و کاملا متفاوتی استفاده کرده است که رنگ بندی اصلی محصول نیز در آن به چشم می خورد. خوشبختانه این هیت سینک در جای خود به خوبی مستحکم بوده و هیچ گونه لغزشی از خود نشان نمی دهد. زیر این هیت سینک و روی PCB این محصول، چندین LED به منظور نورپردازی RGB است.
در قسمت های بالا و پایین و پنل پشتی (!) مادربورد تعدادی سوئیچ، هدرو LED تعیین وضعیت قرار دارد که به شرح آنها خواهیم پرداخت:
OC: با فشردن این دکمه نیز فرکانس پردازنده شما افزایش پیدا می کند. این دکمه قابل فعال سازی در هر لحظه ای است که با روشن شدن به رنگ قرمز در می آید.
Solid Pin Power Connectors: اما اگر به کانکتور 24 پین ATX و 8/4 پین EPS در قسمت های بعد دقت کنید، متوجه پین های روکش فلزی دار آن خواهید شد. این موضوع باعث شده تا سطح تماس بین سوکت و کابل برق بیشتر شود و مزیت های دیگری همچون افزایش طول عمر، کاهش حرارت و جریان بیشتری فراهم شود.
Front Panel USB 3.1: کنار کانکتور 24 پین برق مادربورد نیز یک هدر USB 3.1 برای پنل جلوی کیس های جدید تعبیه شده است.
BIOS SW: ویژگی Dual Bios در تمام مادربوردهای رده متوسط به بالای گیگابایت قرار دارد و روی برخی از آنها سوئیچی تعبیه شده است که به وسیله آن می توانید بایوس اصلی یا بک آپ را انتخاب کنید. این سوئیچ برای اورکلاکرهای حرفه ای کاربرد دارد.
SB: مخفف کلمات Single Bios می باشد که در دو حالت فعال و غیر فعال می توانید آن را انتخاب کنید. با قرار دادن این سوئیچ در حالت فعال، مادربورد این اجازه را به خود می دهد که در زمان لازم بین بایوس ها سوئیچ کند. با قرار گرفتن این سوئیچ در حالت Disable، عملیات سوئیچینگ بین بایوس ها به هیچ وجه رخ نخواهد داد. نبود آن در سری 300 اینتل مادربوردهای گیگابایت، مشکل بسیار بزرگی برای اورکلاکرهای رم بود.
Debug LED: همان دیباگر که در زمان بوت شدن کدهای مختلفی را نشان می دهد. اورکلاکرها قادر خواهند بود با جست و جوی این کد ها زمانی که مادربورد به اصطلاح هنگ و یا فریز می کند، مشکل را دریابند. لیست کامل توضیحات هر کدام از کدها، در دفترچه راهنمای مادربورد درج شده است.
Debug LED: چهار عدد LED که مربوط به Boot Device ،VGA ،DRAM و CPU می باشند. هنگام راه اندازی سیستم، این LED ها به ترتیب روشن می شوند که اگر هر کدام ثابت ماندند، به این معناست که آن قطعه مشکل دارد. برای مثال، زمانی که تنظیمات پردازنده شما صحیح نباشد، LED مربوط به CPU خاموش نخواهد شد. این LED های زرد رنگ، درست کنار کانکتور 24 پین برق E-ATX مادربورد قرار دارند.
RGB Header: در حال حاضر، شاهد محصولاتی برای نورپردازی داخل کیس مثل مانند کابل RGB کمپانی دیپ کول هستیم. با استفاده از این هدر 4 پین، می توانید این کابل های نوری RGB را به طور مستقیم به مادربورد متصل کنید. این کار علاوه بر راحتی استفاده مزیت دیگری که دارد، کنترل نوع نورپردازی توسط نرم افزار RGB FUSION مادربورد با انواع و اقسام حالت ها می باشد. این مادربورد مجهز به دو هدر RGB است.
CPU_FAN & SYS_FAN5_PUMP: این هدرهای 4 پین به طور اختصاصی برای خنک کننده های آبی AIO طراحی شده اند. البته از این هدرها می توان برای خنک کننده های بادی نیز استفاده نمود.
Clr Cmos: برای پاک کردن و بازگرداندن تنظیمات بایوس به حالت اولیه بعد از اعمال تنظیمات اشتباه و بوت نشدن سیستم.
اما نکته ی عجیب، حذف و اضافه ی سوئیچ های کاربردی و مهم در محصولات مختلف است! برای مثال در بررسی های گذشته، از حذف سوئیچ SB و BIOS SW در مادربورد Z370 GAMING 7 بسیار گله داشتیم. حال این سوئیچ ها به مادربورد X470 GAMING 7 اضافه شده است اما در عوض، سوئیچ Reset به کلی حذف و سوئیچ پاور در پنل پشتی قرار گرفته است! موضوعی که شاید برای اولین بار شاهد آن در بین مادربوردها هستیم. در حالیکه اگر به تصاویر قبلی دقت کرده باشید، کنار سوئیچ OC کاملا فضای خالی برای هر دو سوئیچ قرار دارد. X470 GAMING 7 علاوه بر یک مادربورد تمام عیار گیمینگ، یک سلاح بسیار قدرتمند برای اورکلاکرها است.
بررسی مادربرد GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7 WIFI
دانلود آخرین ورژن برنامه